T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Ortak Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

1. Tüm öğrenciler, önceden belirlenen sınav salonunda ve belirtilen sıra numaralarında oturarak sınava girmek zorundadır. Öğrencilerin belirlenen düzende oturmasından gözetmen öğretmen sorumludur.

2. İlk ders saatinde cep telefonları ders öğretmenimiz tarafından hiçbir mazerete yer vermeksizin toplanarak ilgili sınıftan sorumlu müdür yardımcılarına teslim edilecek ve son derse kadar muhafaza edilecektir.

3. Öğrenciler sınavın başlama saatinden en geç beş dakika önce sınav salonunda yerlerini almalıdır. 4. "Sınav başlamadan önce, her bir öğrenci tablet bilgisayar, Bluetooth kulaklık ve akıllı saati kapalı bir şekilde gözetmen öğretmene teslim etmekle yükümlüdür. Sınav sürecinde bu cihazlarla yakalanan öğrencilere (elektronik cihazları kapalı bile olsa) Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğince işlem uygulanacak ve sınavları 'K' (Kopya) olarak değerlendirilecektir."

5. Sınav başlangıcından itibaren öğrenciler gözetmen öğretmenlerin tüm uyarılarına uymak zorundadırlar.

6. Öğrenciler sınavda oturdukları sıraların üzerinde sınavla ilgili olabileceği düşünülen yazıları temizlemek, varsa çanta ve ders notlarını sıranın üzerinden ve altından kaldırmakla yükümlüdür. Bu konuda sorumluluk tamamen öğrencilere aittir.

7. Sınav esnasında uyarılara rağmen düzeni bozucu davranışları sürdüren veya sınav esnasında kopya çeken veya çekmeye yeltenen öğrencilerin bu durumları görevli öğretmen tarafından tutulacak bir tutanak ile belgelenecek ve haklarında MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre işlem başlatılacaktır.

8. Sınav bitiminde öğrenciler yerlerinden kaldırılmadan bizzat görevli öğretmen tarafından sınav kâğıtları teslim alınacaktır.

9. Tüm ortak sınavlara ait oturma planları sınıfların akıllı tahtalarına yüklenmiş olup, bu dosyaların sınav haftası sonuna kadar saklanması gerekmektedir.

 

26-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 11:11 - Görüntülenme: 141
  Beğen | 0  kişi beğendi