T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Burslar & Ödüller

BURSLAR

Sabancı Üniversitesi, yapılan protokol kapsamında Yıl Sonu Başarı Ortalaması hesaplanarak elde edilen sonuçlara göre sınıflarımızdan toplam 15 öğrencimize %100 Yaz Okulu bursu verecektir. ( 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz bünyesinde 15 öğrencimiz burstan yararlanacaktır.)

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda en yüksek puanı alan 3 öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince "Sakıp Sabancı Başarı Bursu" verilmektedir. Bu burstan yararlanabilmek için öğrencimizin okulumuzun üç yıl öğrencisi olma zorunluluğu vardır.

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda herhangi bir puan türünde sıralamada ilk 20.000 öğrenci arasına girerek Sabancı Üniversitesi'ne %50 burslu olarak yerleşen öğrencilerden yerleşme puan türünde en yüksek yerleşme sıralama başarısı elde eden 3 öğrenci kalan öğrenim ücretinden muaf olarak %100 öğrenim ücreti muafiyetine sahip olacaktır. Bu burstan yararlanabilmek için öğrencimizin okulumuzun üç yıl öğrencisi olma zorunluluğu vardır.

 

ÖDÜLLER

Eğitim alanındaki başarıların teşvik edilmesi amacıyla başlatılan ödül programları kapsamında her yıl Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni ilk 3 derece ile bitirenlere olmak üzere birincilere 25, ikincilere 15, üçüncülere 10 Cumhuriyet altını değerinde "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü" verilmektedir. Bu ödülden yararlanabilmek için öğrencimizin okulumuzun üç yıl öğrencisi olma zorunluluğu vardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2019 - Güncelleme: 02.08.2023 17:13 - Görüntülenme: 10181
  Beğen | 35  kişi beğendi