T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

23 Nisan KUTLU OLSUN!!

23 Nisan 1920 günlerden Cuma;

Saat on dörtte, birkaç yüz kişilik bir kafile, başlarında Mustafa Kemal  Taşhan'a  doğru iniyorlardı.  Bu bir avuç insan, yok edilmek istenen bir ulusu kurtarmak için birleşmişlerdi. Hepsinin ümidi de Mustafa Kemal'de idi

Büyük Millet Meclisi olarak kullanılacak taş binanın pencerelerine ufak bayraklar asılmıştı. Sağdaki küçük kapıdan  önce  Mustafa Kemal ,  mebuslar içeriye girdiler. Salonda tahta bir kürsü,  

Oturmak içinde okul sıraları. Salonu ısıtmak için bir soba . Tavanda bir gaz lambası .

Herkes yerine oturunca, Meclisin yaşlı üyesi  Sinop Mebusu Şefik bey başkanlık kürsüsüne geldi meclisi açtı; Ve  yaptığı konuşma heyecanla dinlendi.

23 Nisan 1920  Büyük Millet Meclisi'mizin toplandığı ilk gündür.

Sevgili çocuklar, Saygıdeğer Müdür yardımcılarım ve Öğretmenlerim, Okul Aile Birliğimizin değerli başkan ve üyeleri, sayın veliler,kıymetli misafirler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama törenimize  hepiniz hoş geldiniz.

Türk Milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramı  bu gün; yurdumuzda, dış temsilciliklerimizde,  Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinde ve   dünyanın dört bir yanından gelen misafir ülkelerin çocukları ile bir dünya çocuk bayramı gibi, heycan ve coşku içinde kutlamaktayız. Ne mutlu bizlere! Teşekkürler  ulu önder Atatürk.

 

Sevgili öğrencilerim, değerli gençler,

"Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. "Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği bu büyük eseri sonsuza kadar yaşatma, koruma ve kollama karalılığımızı nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız.

 Tarihi mirasımızı, 700 yıllık bir imparatorluğun küllerinden doğuşunu,  Cumhuriyetimizi iyi yorumlamak zorundayız.

Atatürk 'ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Sizlere duyduğu  güven ve sevginin ifadesi olarak,  bu gün dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı sizlere armağan etmiştir.

 Yurdumuzun her köşesinde, kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve dış temsilciliklerimiz de armağan edilişinin 99. Yılını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Yarınlarımızın güvencesi olarak sizlere düşen görev, her karış toprağı şehit kanlarıyla ıslanmış olan güzel yurdumuzda, Din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden, Türkiye Cumhuriyetine ve değerlerine sahip çıkarak,  dogmalardan uzak, pozitif bilimin ışığında gerçekleri araştırmanız, eğitim, bilim, teknik, sanat ve  sporda başarılar elde etmeniz olmalıdır.

Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültür birikimin yarattığı Türk ulusu bu gün karşısına çıkacak olan sorunları çözecek güç ve yetenektedir.

Her kuşak kendisinden sonra gelecek olanlara daha güçlü ve daha iyi bir Türkiye bırakmak mecburiyeti ve sorumluluğundadır.

Sevgili öğrencilerim, unutmayın  bu sorumluluk  yarın sizlerde olacaktır. Bu günden itibaren ona göre hazırlanın. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirlemez ilkeleri sizlerin karalı düşüncelerinizde hayat bularak yaşayacaktır.

Sevgili öğrencilerim,

Kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu, sevginin hiç eksilmediği; Savaşların ve şiddetin olmadığı bir dünya da el ele yaşamak dilek ve ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize Kutlu olsun. 22 Nisan 2019

               Saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                                      Talat GÜNDAY

                                                                                       Okul Müdürü

 

 

21-04-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2019 - Güncelleme: 02.09.2020 21:58 - Görüntülenme: 435
  Beğen | 4  kişi beğendi