T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

10, 11 ve 12'nci Sınıflara Yönelik Hazırbulunuşluk Uygulaması

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  21-22 Eylül 2024 tarihlerinde aşağıda belirtilen takvime uygun olarak 10 ve 12. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 15 soru, 11. Sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Felsefe derslerinden 15 sorudan oluşan Hazırbulunuşluk Uygulaması EBA platformu üzerinden gerçekleştirilecektir

Öğrenciler uygulama saatinde  EBA'da duvarında bulunan "Sayfam", "Çalışmalarım", "Bildirimler" ya da takvimden uygulama tarihine tıkladığında açılan etkinlikler bölümünden uygulamaya erişebilecektir.

Eğitim-öğretim süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk, öğrenim ve öğretim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde yeni bir davranış değişikliğinin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine bağlıdır. Bu nedenle öğrenci kazanacağı yeni davranış için gerekli olan ön koşul niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve devinişsel davranışlara sahip olmalıdır.Hazırbulunuşluk Uygulaması ile eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılması da amaçlanmaktadır.Uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler ve geri bildirimler sağlanacaktır. Bu sayede öğrenmeler sağlamlaştırılacak ve öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesi yeterli hâle getirilecektir.

20-09-202420-09-202420-09-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.09.2024 - Güncelleme: 20.09.2024 13:58 - Görüntülenme: 449
  Beğen | 1  kişi beğendi