Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Yıldız caddesi no73 34353 Beşiktaş/ İstanbul
" Geleceğiniz Aydınlığımızdır."
Misyon
Öğrencilerimizin; Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır. Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Tam Gün
08.15 15.20
Merkezi Doğalgaz
ADSL (1 Mbit)
İngilzce Almanca
Pansiyon Bilgileri
yok
Ulaşım
İETT-Dolmuş ve Deniz yolu ulaşımı. KABATAŞ´a kadar tranvay Zincirlikuyu´ya kadar METROBÜS hatları kulanılmaktadır. Beşiktaş METRO çalışmalar bittiğinde (Yıldız Çıkışı) okulumuza 200 m
öğrenci servis taşımacılığı talepler doğrultusunda yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
YILDIZ SARAYI KÜLLİYESİ - YILDIZ CAMİİ ve YTÜ Karşısı Barbaros Bulvarı- Beşiktaş
Okulumuz Beşiktaş Meydanına 1000 m. uzaklıkta olup merkezi konumdadır.
e-okul sistemi üzerinden
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2017-2018-Taban Puan: 493.084 Tavan Puan: 496.913
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
%100
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%100
Sportif Etkinlikler
Basketbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Oryantring, Halk Oyunları kız erkek takımları ve Futbol takımı. Bireysel sporlar, Okçuluk-yüzme...
Shell Eco Maraton- "MUN" Model United Nations Model Birleşmiş Milletler Kulübü
Proje Çalışmaları
Tarih Kulübü-İşaret Dili Kulübü-Bilim ve Teknoloji Kulübü (Robotik) çalışmalarımız.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
KARDEŞ OKUL uygulamaları, Almanya Erlangen-İsveç- Danimarka-Makedonya Gostivar Belediyesi Lisesi karşılıklı ziyaretler yapılmaktadır.
Diğer Hususlar
Çok Amaçlı Salon