Yücel ÇİLİNGİR - Müdür

Aslen Trabzon´lu olup 1976 yılında Samsun’un Tekkeköy ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Samsun da tamamladı. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulundan mezun oldu. 2022 yılında spor yöneticiliği alanında yüksek lisansını tamamladı.

1999 yılında Şişli Nişantaşı Anadolu Lisesinde öğretmenliğe başladı ve uzun yıllar bu okulda öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

İstanbul Basketbol Hakemleri Dernek Başkanlığı görevini de yürüten Yücel ÇİLİNGİR 2000 yılından beri Türkiye Basketbol Federasyonun da Klasman hakemi olarak görev yapmaktadır.

19.01.2022 tarihinde Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesinde müdür yardımcısı olarak başladı ve 11.10.2023 tarihi itibari ile Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Okul Müdürü olarak görevine devam eden Yücel ÇİLİNGİR evli ve iki çocuk babasıdır.