Talat GÜNDAY - Okul Müdürü

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı açılış konuşması

Değerli müdür yardımcılarım, öğretmen arkadaşlarım, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, aile birliği başkan ve yönetim kurulu üyelerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımız ve değerli misafirler.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içinde olduğumu belirtmek istiyorum.

Sizleri sağlıklı ve mutlu olarak tekrar aramızda görmekten çok mutluyum.

2017-2018  Eğitim-Öğretim yılının sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyorum.

Aramıza yeni katılan 9.sınıf öğrencilerimize, öğretmenlerimize, 10, 11 ve 12. sınıfa geçen öğrencilerimize, nakil gelen öğrencilerimize, tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Eğitim; Çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir.

SSAL olarak; Ülkemizde ve dünyada eğitim alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Bakanlığımızın 2023 Vizyonu büyük ölçekli yapısal bir değişimi de beraberinde getirmektedir. Bu  nedenle; öğrencilerimizin bilgiye ulaşma ve bilgiyi yeniden yapılandırmaları yolunda; kendini tanıyan, çevreyi doğru tahlil eden, güçlü bir gelecek vizyonuna sahip olan okulumuzda; kaynaklarımızı en akıllı ve en verimli bir şekilde kullanarak, kaliteli ve yüksek düzeyde oluşturduğumuz güven kültürü içinde eğitim öğretim ortamında yolumuza birlikte devam edeceğiz.

Sevgili gençler; “BİLGİ GÜÇTÜR.”

Ancak; Bilginin tek başına bir karakter oluşturmayacağını bilmenizi istiyorum.

Milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren, insan haklarına saygılı, hak ve adaletin gerektirdiği davranışları ilke edinmiş bireyler olarak yetişmeniz temel prensiplerimizdendir. Bu amaca ulaşmak için önce birbirimizi anlayacağız, değerlerimize sahip çıkacağız.Sorumluluk duygusu içinde hareket etmeye mecburuz. “ Sandal tek kürekle çekilmez.”

Amacımız; Sizlerin kurum kültürüne sahip,kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Akademik başarının yanında, sosyal alanlarda da gelişiminize katkı sağlayarak özgüveni yüksek, sorumluluk duyguları gelişmiş ilgi ve yeteneklerinizin ortaya çıkmasın sağlamaktır.

Sevgili öğrencilerim,

Okulumuz; Son beş yılı en yüksek “LYS” başarı ortalamasının yakalamış bulunmaktadır. Başta öğrencilerim olmak üzere öğretmenlerim aileler ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu başarıların daha yükseklere çıkması sizlerin daha çok çalışmasıyla mümkün olacaktır. Bunu gerçekleştireceğinize de inancım tamdır.

Unutmayın; ”Başarı Bitmeyen Bir Yolculuktur

Değerli veliler; SSA Lisesi bir çok başarıya imza atmış, eğitim imkanları ve kalitesi açısından ülkemizin sayılı okullarından biri ve herkesin öğrenim görmek istediği  MEB marka okullarından biri  haline gelmiştir. Bunu sağlayan müdür yardımcılarıma, öğretmenlerime, okul aile birliği başkanı ve  tüm velilerimizle birlikte; bizlerden desteklerini esirgemeyen ve hep yanımızda olan  SABANCI AİLESİ ve Sabancı Vakfına   teşekkürlerimi sunarım.

Sizden istediğimiz çocuklarınızı  takip etmeniz, öğretmenlerinizle, rehberlik servisimizle  ve okul müdür yardımcılarım  ve  aile birliğimiz ile devamlı iletişim halinde olmanız, en önemlisi :  Bize Güvenmenizdir.

Değerli öğretmenlerim, farklılıklarımız zenginlik kaynağımızdır, değerlerinden güç alan, dünya ile entegre modern ve büyük Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda birlikte yol alacağız.

Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak; kültürel, sanatsal, aktivitelere de yapacağınız yönlendirme ile kişilikli, öz güveni yüksek, başarılı, mutlu, ve özgür bireyler yetiştireceğinize inancım tamdır. Sağlıklı başarılı mutlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.

Sözlerimi Atatürk´ ün eğitim anlayışımız açısından ışık tutan sözleriyle bitirmek istiyorum.

"Milli Eğitim ülkümüz, Türk milletinin bütün fertlerini kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde milli şuur etrafında toplamak; milli, insani, ahlaki üstün değerlerini geliştirmek ve milletimizi hür ve demokratik düşüncenin hâkim olduğu ve kişisel teşebbüse ve toplum sorumluluğuna değer veren bir hava içinde bilgi, teknik, güzel sanatlar ve ekonomi bakımından çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı haline getirmektir".

Okulumuzun 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına hazırlanmasında emeği geçen müdür yardımcılarıma öğretmen arkadaşlarıma, aile birliğimize, Sabancı Vakfı ve tüm personelime Beşiktaş Belediyesine teşekkür ederim.

Bu vesile,okulumuza yeni atanan öğretmelerimize hoş geldiniz,aramızdan ayrılan öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarıla.emekli öğretmenlerimize mutlu huzurlu bir yaşam, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.

Bu günlere gelmemizde Başta Cumhuriyetimizn kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve 15 Temmuz 2017 gecesi hain kalkışmada fetö terör örgütüne karşı canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Yeni eğitim-öğretim yılımız; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz ve okulumuz için hayırlı olmasını diler, en derin sevgi ve şükranlarımı sunarım.18/09/2017

Talat GÜNDAY

Okul Müdürü