T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Robotik Kulübü

Loth Robotics, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin robotik kulübüdür. Kulübümüz öğrencilerin robotik ve yazılım alanında eğitimler almasına ve bu alanda ilerlemelerine olanak sağlamaktadır. Kulübümüz 2019 yılında Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ndeki FRC(FIRST Robotics Competition) takımının öğrencileri tarafından kurulmuştur. Loth Robotics Kulübü olarak amacımız, öğrencileri robotik ve programlama alanlarında teşvik etmek, mühendislik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve problemlere yaratıcı  çözümler bulma yeteneklerini artırmaktır. 

 

Kulüp olarak TEKNOFEST,  FRC, TÜBİTAK Projeleri, Meb Robot Yarışması gibi çeşitli yarışmalara katılmaktayız. Kulübümüz aynı zamanda Raylı Sistem Araçları Yarışması’nı Metro İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlemektedir.


Kulüp olarak her yıl robotik alanında dünyanın önde gelen yarışmalarından biri olan FRC(FIRST Robotics Competition) yarışmasına katılıyoruz. FRC yarışmaları, öğrencilere ekipler halinde çalışma, liderlik becerileri, mühendislik tasarımı ve programlama gibi birçok yetenek kazandırmaktadır. Katılımcılar her yıl belirlenen bir tema doğrultusunda, sınırlı kaynaklarla görevlere uygun endüstriyel bir robot tasarlayıp inşa eder ve yarışmalarda gösteri yaparlar. FRC yarışmalarında, heyecan verici etkinlikler ve çeşitli ödüllerle dolu bir deneyim yaşamaktayız.

 

 

Loth Robotics Kulübü olarak kendi geliştirdiğimiz otonom insansız hava araçlarıyla TEKNOFEST yarışmasına çeşitli kategorilerde her yıl katılıyor ve finallere kalmaya hak kazanıyoruz. Yapılan yarışmalarda havacılık üzerine çalışma fırsatı buluyor ve bu büyük etkinlikte Loth Robotics kulübü olarak adımızı duyuruyoruz.

 


Raylı Sistem Araçları Yarışması, Loth Robotics Kulübü olarak düzenlediğimiz yarışmamızdır. Bu yarışma, öğrencilere raylı sistemlerin tasarımı ve işleyişi konusunda pratik beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Yarışmada, katılımcı okullar raylı sistem aracı prototipleri tasarlamaktan, inşa edip yazılımını yazmaya kadar farklı çalışmalar yaparlar. Türkiye’de benzerine çok ender rastlanan bu yarışma geleceğin mühendislerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. 

 

MEB Robot Yarışmaları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Loth Robotics Kulübü olarak katıldığımız yarışmalardır. Bu yarışmalarda, öğrenciler robot tasarlama, programlama ve kontrol etme becerilerini sergilerler. MEB Robot Yarışmaları, gençleri teknolojiye ilgi duymaya teşvik eder ve STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarına olan ilgiyi artırır. Bizler, bu yarışmalarda ekip çalışması ve yaratıcılığımızı geliştirirken yeni teknolojilere ve yeniliklere de tanık oluyoruz. Üyelerimiz Odtü Robot ve TÜBİTAK Projeleri gibi çeşitli yarışmalarda da deneyim kazanmaktadır.  Bunların yanında üyelerimizi yarışmalardan bağımsız olarak çeşitli projelerini hayata geçirmeleri konusunda destekliyoruz.

 

 16-08-202316-08-202316-08-202316-08-2023

16-08-202316-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2017 - Güncelleme: 16.08.2023 15:05 - Görüntülenme: 3818
  Beğen | 3  kişi beğendi