Kütüphanemiz

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Kütüphanesi olarak misyonumuz; öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerine, kişisel gelişimlerine, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerimizin boş zamanlarını en verimli şekilde geçirmelerini sağlayarak, onların araştırmacı ve seçici bir ruhla yetişmelerine olanak sunmaktır.

Kütüphanemizde kütüphane memurumuz kontrolünde kitap takip programı kullanılmaktadır.

Vizyonumuz ise;  bu amacın gerçekleştirilmesi doğrultusunda kütüphanede bulunan kaynaklarımızın, bilgi ihtiyacını en kısa, doğru ve güvenilir yollar ile karşılamaya yönelik olarak çağın gereklerine uygun şekilde sürekli güncellenmesi ve geliştirilmesidir.

Bu yönde kütüphanemizde 3266 adet basılı kitap, başlık olarak 359 adet basılı süreli yayın bulunmaktadır. 2010-2011 eğitim dönemi itibariyle Bilim Teknik ve Atlas ve Matematik Dünyası dergilerine abonelik başlatılmıştır. Kaynaklarımız Dewey Onlu Sınıflama Sistemi'ne göre sınıflandırılıp açık raf sistemine uygun olarak yerleştirilmiştir.

Kütüphane dermemiz çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde genişleyerek bilgi ihtiyacını karşılamaya devam edecektir.

12. Sınıflar kütüphanede

Yayın: 04.10.2017 - Güncelleme: 25.06.2020 16:38 - Görüntülenme: 1187