İşaret Dili Kulübü

İŞARET DİLİ NEDİR?

İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, ellerini ve mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir.

İŞARET DİLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Okulumuzda bu yıl dördüncüsü ( 2016-2017) gerçekleşen "İşaret Dili" eğitimi düzenlenmektedir.  Girişimcilik Kulübü çatısı altında devam eden eğitimler dâhilinde iki ayrı proje yürütülmektedir.

İlçemiz ve ilimiz ilkokullarındaki öğrencilerde, işitme engelli bireylere karşı duyarlılık oluşturmayı ve işaret dili öğrenme isteği yaratmayı amaçladığımız "TATLI BİR DİL ÖĞRENİYORUM" adlı projemiz; ilkokulların 4. sınıf öğrencilerine bir ders saatinden oluşan işaret dili eğitimi verilmesi ve günlük konuşmalar için gerekli sözcüklerin işaret diliyle öğretilmesi yoluyla gerçekleştirilmektedir. Eğitimler, işaret dili eğitmenimizin gözetiminde yürütülmektedir.

"TATLI DİL" adlı ikinci projemizin amacı ise; işitme engelli ilkokul öğrencilerine, işaret diliyle hazırlanmış tiyatro oyunumuzu sergileyerek, engelsiz yaşıtlarından uzak olmadıklarını göstermek, eğlenmelerini sağlamak ve sanatı sevdirmektir.

Her iki sosyal sorumluluk projemizin uzantısı olarak pek çok etkinliğe katıldık. Bu etkinlikler arasında; çeşitli gösteri ve şenliklerde işaret diliyle şarkı söylemek, anketler düzenlemek ve proje sergilerine katılmak da bulunmaktadır.

Projelerimiz yoluyla; işitme engelli bireyler ve diğer engelli bireylerimiz için toplumsal duyarlılık oluşturmayı ve engelli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak kadar, güzelleştirmeyi de hedefliyoruz.

15-05-201715-05-201715-05-201719-05-201719-05-2017

Farkındalık Eğitimi 2016 NisanFarkındalık Eğitimi 2016 NisanFarkındalık Eğitimi 2016 NisanFarkındalık Eğitimi 2016 NisanBarbaros meydanı Mayıs 2016 Farkındalık Eğitimi 2016 Nisan

İşaret Dili Kulübü Etkinlik Videosunu İzlemek İçin Tıklayın : dosyalar/listele_dosya_1623226.html

Yayın: 30.11.2016 - Güncelleme: 25.06.2020 16:44 - Görüntülenme: 3781