Okul müdürümüz Talat GÜNDAY´ın 24 Kasım öğretmenler günü mesajı

Değerli öğretmenlerim, sevgili  öğrencilerim.

Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başında. Milletimize yeni harfleri öğretmek için çalışmaya başlamıştı. Bakanlar Kurulu 11 Kasım1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi. 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Atamızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler günü  olarak kutlanmaktadır.

Sevgili gençler, değerli öğrencilerim,

Bugün: Öğretmen olmanın onurunu  sizlerin de öğretmeniniz olmanın mutluluğu içindeyim.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski en önemli ve ölümsüz mesleğidir. İnsanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden; toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir.

Sevgili gençler, öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir.

Sihirli bir el gibidir öğretmenin eli kara tahtaya değdiğinde, bileği büyük bir aşkla kıvrılır, hafifçe kırar belini  yazar tahtaya yazısını, en anlamsız sanılan şeyler onun eli değdiğinde anlam kazanır.

Aslında; Her öğrenci bizim için bir öğretmendir. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun içindir ki öğretmen öğretirken öğrenen insandır.

21.yüzyılın eğitim yaklaşımlarında öğretmen, her işi bilen her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgiye ulaşmayı, bilgiyi yapılandırmayı öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlıkları kazandıran bir kişidir. Bir başka deyişle; İşini ve yolunu bilen “rol modelidir!”

“Öğretmen ışık demektir”

Baş döndürücü teknolojik bir çağda yaşıyoruz ve her yeniliği çok çabuk tüketiyoruz. Bu nedenle biz öğretmenler kendimizi yenilemeyi, gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Öğretmen, hayatın her aşamasını planlamalıdır, öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Ve dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen.

Sevgili gençler,

Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir.Yüreğinizi,ruhunuzu bu büyük erdemle doldurun. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan dünyanın en saygın insanları olan öğretmenlerimizin sayesinde yükselecektir. Bu vesile Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Şehit ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize rahmet, emekli arkadaşlarımıza sağlıklı ve mutlu nice yıllar diler saygılar sunarım. 24 kasım 2017 Talat Günday  Müdür

26-11-201726-11-201726-11-201726-11-201726-11-201726-11-2017

Yayın: 26.11.2017 - Güncelleme: 26.11.2017 12:13 - Görüntülenme: 83