T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi

Öğrenciler Neden IB Diploma Programını Seçmeli?

·        ✓ Bu program sağladığı eğitimle konuların genişlemesine ve derinlemesine incelenerek, bilginin doğasıyla karşılaştırıp disiplinler arası bir alan yaratır.

·        ✓ IB diploma programı öğrencilerini kendi dil ve kültürlerinden bir temel oluşturarak uluslararası bakış açısına teşvik eder.

·        ✓Öğrenmeye olumlu bir davranış geliştirdiği gibi üniversite eğitimine hazırlar.

·        ✓ Özenli bir dış değerlendirme ile uluslararası standartlarla dünya üniversitelerine nitelikli bir yapı oluşturur ve isim kazandırır.

·        ✓ Öğrencinin tüm gelişiminin - fiziksel, zihinsel, duygusal ve ahlaki açıdan üzerinde durur.

·        ✓ Program İngilizce olduğu için öğrencilerimiz ileri bir düzeyde İngilizce ile mezun olmaktadırlar.

·        ✓Bu program öğrencilere ders seçiminde esneklik sağlar.

·        ✓ IB öğrencileri uluslararası geçerliliği olan bir diploma ile mezun olurlar. IB diploması, dünya çapında pek çok üniversiteye giriş koşulu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, IB mezunları             ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelere girerken birçok ayrıcalık kazanmaktadırlar. Ayrıca Türkiye'de birçok vakıf üniversitesi farklı oranlarda IB öğrencilerine burs olanakları sunmaktadır.

 


Üniversite ve sonrası

 

DP, üniversiteye hazırlık ve üniversite eğitimi boyunca tüm öğrencileri başarıya hazırlamak için tasarlanmış eşsiz bir programdır. Özel, bağımsız, uluslararası ve devlet okulları dâhil olmak üzere dünya çapında çok sayıda okulda sunulmaktadır.

 

DP mezunları uyum, ilgi ve başarı konularında donanımlı bireylerdir. Analiz, yazı yazma, iletişim ve sunum becerilerine; araştırma deneyimine; kusursuz bir organizasyon ve zaman yönetimi yeteneğine; bir konuya çoklu açılardan yaklaşma yetisine ve akademik kavramlara ilişkin derin bir anlayışa sahip olarak mezun olurlar. Bu da seçtikleri üniversitede başarılı olabilmeleri için kusursuz bir temel oluşturur.  

 

DP müfredatı uyarınca eğitimlerini tamamlamaları ve uluslararası anlamda en iyi şekilde uygulanan değerlendirmelerde üstün başarı ortaya koymaları sayesinde, IB diploması alan öğrenciler kişisel koşulları ne olursa olsun dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde büyük başarı sergilerler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.06.2020 - Güncelleme: 05.05.2023 10:45 - Görüntülenme: 2172
  Beğen | 4  kişi beğendi