IB Yolunda SSAL

IB YOLUNDA SSAL

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi resmi olarak 31 Ekim 2019 tarihinde IB Okulu olma yolunda çalışmalarına başlamış ve 21 Ocak 2020 tarihinde de IB Organizasyonu tarafından Aday Okul ünvanı almaya hak kazanmıştır. Adaylık sürecimizin onaylandığı yazıyı sizlerle paylaşmak isteriz.

"Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, IB Diploma Programı aday okuludur*. Bu okul, bir IB Dünya Okulu olmak için yetkilendirme sürecindedir.

IB Dünya Okulları, öğrencilerimiz için önemli olduğuna inandığımız ortak bir felsefeyi - yüksek kaliteli, zorlu, uluslararası eğitime olan bağlılığını - paylaşır.

*Yalnızca IB Organizasyonu tarafından yetkilendirilmiş okullar IB Organizasyonu'nun sunduğu dört akademik programdan birisini uygulayabilirler: İlk Yıllar Programı (PYP), Orta Yıllar Programı (MYP), Diploma Programı (DP) veya Kariyer - ilişkili Program (CP). Adaylık statüsü, yetkilendirmenin verileceği hakkında hiçbir şekilde bir garanti vermez."

Daha fazla bilgi için IB Diploma Programı bilgilendirme sayfasını ziyaret edebilirsiniz : https://www.ibo.org/programmes/diploma-programme/

Bu yazının orijinaline ulaşmak için tıklayınız.

Ekim 2019 tarihinde yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları doğrultusunda gerek IB ile bürokratik yazışmalarımıza devam ederken gerekse de okulumuzun fiziki şartlarını IB kriterlerine uygun hale getirebilmek adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu doğrultuda tespit edilen ihtiyaçlar için hem Hacı Ömer Sabancı Vakfı hem de Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tüm destekleriyle bütçe planlamamıza katkıda bulunmaktalar. IB adaylığımızın yetkili okul ünvanına dönüşmesi, mevcut durumların görülmesi ve eksiklerin giderilmesi için 05-09 Ekim tarihleri arasında IB danışmanı tarafından ziyaret edileceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza IB programının uygulanması için çalışmaların başlaması onayı ektedir. Tıklayınız.

Yayın: 26.06.2020 - Güncelleme: 26.06.2020 20:03 - Görüntülenme: 453