IB Yolunda SSAL / SSAL on the IB Path

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi resmi olarak 31 Ekim 2019 tarihinde IB Okulu olma yolunda çalışmalarına başlamış ve 21 Ocak 2020 tarihinde de IB Organizasyonu tarafından Aday Okul ünvanı almaya hak kazanmıştır. Adaylık sürecimizin onaylandığı yazıyı sizlerle paylaşmak isteriz.

"Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, IB Diploma Programı aday okuludur*. Bu okul, bir IB Dünya Okulu olmak için yetkilendirme sürecindedir.

IB Dünya Okulları, öğrencilerimiz için önemli olduğuna inandığımız ortak bir felsefeyi - yüksek kaliteli, zorlu, uluslararası eğitime olan bağlılığını - paylaşır.

*Yalnızca IB Organizasyonu tarafından yetkilendirilmiş okullar IB Organizasyonu'nun sunduğu dört akademik programdan birisini uygulayabilirler: İlk Yıllar Programı (PYP), Orta Yıllar Programı (MYP), Diploma Programı (DP) veya Kariyer - ilişkili Program (CP). Adaylık statüsü, yetkilendirmenin verileceği hakkında hiçbir şekilde bir garanti vermez."

Daha fazla bilgi için IB Diploma Programı bilgilendirme sayfasını ziyaret edebilirsiniz : https://www.ibo.org/programmes/diploma-programme/

Bu yazının orijinaline ulaşmak için tıklayınız.

Ekim 2019 tarihinde yapmış olduğumuz fizibilite çalışmaları doğrultusunda gerek IB ile bürokratik yazışmalarımıza devam ederken gerekse de okulumuzun fiziki şartlarını IB kriterlerine uygun hale getirebilmek adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu doğrultuda tespit edilen ihtiyaçlar için hem Hacı Ömer Sabancı Vakfı hem de Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tüm destekleriyle bütçe planlamamıza katkıda bulunmaktalar. IB adaylığımızın yetkili okul ünvanına dönüşmesi, mevcut durumların görülmesi ve eksiklerin giderilmesi için 05-09 Ekim tarihleri arasında IB danışmanı tarafından ziyaret edileceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza IB programının uygulanması için çalışmaların başlaması onayı ektedir. Tıklayınız.

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anatolian High School officially started to become an IB School on October 31, 2019 and was awarded the title of Candidate School by the IB Organization on January 21, 2020. We would like to share with you the letter on which our candidacy process has been approved.

" BEŞİKTAŞ SAKIP SABANCI ANADOLU LİSESİ is a candidate school* for the International Baccalaureate (IB) Diploma Programme and pursuing authorization as an IB World School.

IB World Schools share a common philosophy—a commitment to improve the teaching and learning of a diverse and inclusive community of students by delivering challenging, high-quality programmes of international education that share a powerful vision.**

*Only schools authorized by the International Baccalaureate can offer any of its four academic programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), the Diploma Programme or the Career-related Programme (CP). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted."

For more information, you can visit the IB Diploma Program information page: https://www.ibo.org/programmes/diploma-programme/

Click here. for the candidacy text.

In line with the feasibility studies, we carried out in October 2019, we continue our work rapidly, both while continuing our bureaucratic correspondence with IB, and in order to bring the physical conditions of our school in accordance with IB criteria. Both Hacı Ömer Sabancı Foundation and Sakıp Sabancı Anatolian High School Family Association contribute to our budget planning with all their support for the needs identified in this direction.  We will be visited by the IB consultant between 05-09 October to turn our IB candidacy into an authorized school title, to see the current situation and to make up for the deficiencies.

The approval of the Ministry of National Education for the implementation of the IB program in our school is attached. Click here.

Yayın: 26.06.2020 - Güncelleme: 03.02.2021 13:02 - Görüntülenme: 2330